ArvidsjaurKalixÖrnsköldsvikGotlandSturupStockholmKalmarVästeråsEksjöEmmabodaUddevallaNorrköpingLudvikaGrängesberg

Riskutbildning

 
Skid-Car används vid riskutbildning på samma sätt som man använder en vanlig bil på en konventionell bana. Alla övningar, som enligt Transportstyrelsens kursplan för körkort behörighet B (VVFS 2008:251) skall ingå Riskutbildning 2, går att genomföra med Skid-Car.
 
Möjligheten finns till ytterligare övningar genom att Skid-Car ger läraren fritt val av friktionsvärde och oberoende friktions-inställning för fram- och bakhjulen.
 
Vid trafikljus, stopplikt och liknande bildas det vintertid ett område som är mycket halt. Det beror på att bromsningar med låsta hjul, starter med hjulspinn och stillastående bilar med varm katalysator framkallar värme. Snön smälter för att nästan omedelbart frysa igen. Den här gången till is. Detta hala underlag kan simuleras med Skid-Car. Friktionen minskas ju närmare eleven kommer en stopplikt. Bromsar eleven för sent (friktionen minskar med
avståndet till stoppunkten) låser sig hjulen och bilen kanar förbi stoppskylten.
 
Ytterligare övningsmöjligheter ger förmågan att simulera bak-, fram- och fyrhjulssladd med samma fordon och under samma övningspass.
 
.